Welkom

Stel, je biedt je kindje een appel aan om te eten en je kindje wordt boos. Waarom wordt je kindje boos? Wil hij geen appel? Wil hij geen fruit? Wil hij liever eerst drinken? Of wil hij helemaal niet aan tafel zitten bijvoorbeeld? Verschillende vragen die je als ouder kunt hebben op dat moment. Maar ja, je kunt het je kindje niet vragen omdat hij niet kan praten. Maar, wist je dat kinderen vanaf 6 maanden al in staat zijn om met gebaren uit te leggen wat er in hun hoofd omgaat?

Door het gebruik van babygebaren is het mogelijk om op een leuke en betekenisvolle manier met je kind te communiceren. 

Wat zijn babygebaren?

Het babygebaren-concept bestaat al ruim 20 jaar in de verenigde staten en is bezig om nu ook in Nederland en omliggende landen zoals Duitsland, België voor zich te winnen.
Steeds meer ouders en kinderdagverblijven in deze landen maken gebruik van babygebaren omdat er diverse voordelen aan zitten. 

Bij Gebarenfeest is het mogelijk om een gebarencursus of workshop te volgen. Je leert via de officiële Nederlandse gebarentaal gebaren die passen bij het kind. Babygebaren is een methode die de gesproken taal ondersteund. Omdat Babygebaren een methode is en geen taal worden niet alle woorden vertaald zoals een gebarentolk dat wel doet.